Visitpyhaluosto_Luosto_snoeshoe

Opastetut aktiviteetit

Arktisen luonnonystävän sydän sykkii Luostolla

Luosto ja ympäröivä luonto tarjoaa huikeat puitteet ulkoilupäivälle. Retket Pyhä-Luosto kansallispuistoon lumikengin tai patikoiden, ja vierailu Ametistikaivoksella ovat ainutlaatuisia kokemuksia.

Luoston läheisyydessä Alakitisellä sijaitsee Jaakkolan porotila, jossa pääset tutustumaan paikalliseen kulttuuriin sekä poronhoitoon, poroihin ja saamelaisuuteen. Porotilalla on mahdollista vierailla myös omatoimisella virtuaalikierroksella. Kopara porotilan löydät Pyhän ja Luoston välistä jonne vievät myös Pyhä-Luoston maastohiihtoladut. Piipahda retkelläsi Koparan poropolulla ja porokeitolla.

Koparan vierestä löydät myös aktiset koirat eli huskyt. Lapland Husky Safaris Luoston tarhalla pääset tutustumaan koirien elämään ja kokemaan villin valjakkoajelun talvisin. Kesäisin koiria pääsee tapaamaan tarhavierailuilla. Arktisia koiria pääset tapaamaan myös Pyhän päässä sillä Pyhän Husky tarha ottaa vastaan vierailijoitaan ja ohjelmia voit varata suoraan verkkokaupasta. 

Pyhä-Luosto täynnä aktiviteetteja
 

Pyhä-Luoston alueella on lukuisia ohjelmapalvelun tarjoajia jotka olemme koonneet näille sivuille. Voit tutustua alueen aktiviteetteihin ohjatuilla ohjelmilla vapaasti ja nauttia retkistä ilman ylimääräistä suunnittelua. Ota opas mukaan vaikka Pyhä-Luoston kansallispuistoon ja kuule tarinaa alueesta tai opi uusia lajeja ja kerää kokemuksia mukavasti ohjatuilla ohjelmilla.