pariskunnat_Ukko-Luosto

Luoston tunturiloma pariskunnille

LÖYDÄ KESÄISELLÄ TUNTURILOMALLA VASTAKOHTIEN LUOSTO

Talvisen Luoston saatat jo tunteakin, mutta oletko tutustunut tunturin kesään? Karu ja kaunis, villi mutta lempeä ja ikuinen, kuitenkin tässä hetkessä elävä Luosto tarjoaa paljon koettavaa myös lumettomaan aikaan. Lisää tekemistä löytyy 25 km pitkän Tunturitien toisesta päästä, Pyhältä. Tunturitie yhdistää vastakohtien Pyhä-Luoston ja sen varrelta löydät kaksin verroin elämyksiä.

Pyha-luosto tunturijono'

KARU, MUTTA NIIN KAUNIS


Luoston tunturijonon laet erottuvat majesteettisina soiden ja metsien keskeltä, korkeimpana ja uljaimpana itse Ukko-Luosto. Kivikkoiset kerot ja kurut hallitsevat maisemaa ja luovat alueelle omaleimaisen tunnelman. Kapua ihailemaan näkymiä Ukko-Luoston huipulle keskiyön auringon kultaisessa loisteessa tai tee retki Rykimäkeroon, alueen komeimpaan rotkolaaksoon. Lisää karunkauniita maisemia löytyy Tunturitien toisesta päästä Pyhältä. Esimerkiksi Kultakeron huiputtaminen onnistuu siellä helposti maisemahissistä käsin.

Pyha-luosto pariskunnille

VILLI, MUTTA NIIN LEMPEÄ


Luostolla on ikimetsiä, joiden luonto on säilynyt lähes koskemattomana. 400-vuotiaassa metsässä ei ihmisen tekemiä jälkiä juuri näy. Laavulla retkeilijä saattaa kohdata uteliaan kuukkelin, joka pyrähtää paikalle nuotion tuoksun houkuttelemana. Tunturimaisemaan voi tutustua myös pyöräillen. Maastopyörän vuokraaminen onnistuu paikan päällä, ja pyöräily on sallittu lähes kaikilla reiteillä. Vaihtelua maastossa pyöräilyyn saat polkaisemalla Jaakkolan porotilalle. Vietettyäsi virkistävän lepohetken kesäkahvilassa, voit tutustua tilan elämään mobiilikierroksella. Luonnossa vietetyn päivän jälkeen on lupa rentoutua ja hemmotella itseään pulahtamalla Ametistikylpylän helliviin poreisiin ja aaltoihin.

porot_jaakkolanporotila

IKUINEN, MUTTA TÄSSÄ HETKESSÄ


Historia on Luostolla läsnä kaikkialla. Luoston tunturit ovat jäännös maailman vanhimpiin kuuluvasta vuorijonosta. Lampivaaran ametistikaivoksella voi omin käsin kaivaa miljoonia vuosia sitten syntyneen jalokiven tunturin kyljestä. Retki ikimetsässä laskee sykettä ja rauhoittaa mieltä. Alueen luonnosta ja historiasta opit lisää luontokeskus Naavassa tunturitien toisessa päässä Pyhällä.

 

Luostolta löytyvät myös kaikki palvelut ja mukavuudet, mitä nykyihminen lomaltaan kaipaa. Haluamme, että myös tulevat sukupolvet voivat nauttia Luoston ainutlaatuisesta luonnosta. Siksi panostamme alueen vastuulliseen kehittämiseen.

 

Ametistikaivos Luosto

Toteutettu TEMin kautta Alueiden matkailuelinkeinon elpymistä edistävällä hankerahoituksella #matkailualueetnousuun. Tutustu tarkemmin.