Luosto_maisematupa_metsähallitus_Jaakko_Posti+(2) (002).jpg

Ukko-Luoston maisematupa

Ukko-Luoston maisematupa

Paras paikka revontulien kuvaamiseen ja Pyhä-Luoston kansallispuiston maisemien ihailuun.

Maisematupa on suunniteltu ja rakennettu täysin ajatellen ympärillä olevaa luontoa ja luonnon valoilmiöitä. Päivätupa on otettu käyttöön 2022 syksyllä. Maisematupa sijaitsee Ukko-Luoston pohjoisrinteillä ja sinne nousee hyväkuntoinen polku. Reitillä on paljon korkeuseroja sekä jyrkkiä nousuja ja laskuja. Ukko-Luoston maisematuvalle johtavalle reitille pääsee Luoston rinteiden parkkipaikan läheisyydestä Luoston Caravan parkin kulmasta kohti Tikkalaavua. Luoston kansallispuiston portilta tulee matkaa noin 2km Ukko-Luoston maisematuvalle. 

 

Tunturin valomaisemat näyttely

Tuvasta oleva Tunturin valomaisemat näyttely tutustuttaa tunturin eri vuodenaikoihin  sekä Ukko-Luoston taivaan valoilmiöihin. Näyttelyssä pääset perehtymään mm. tähtitaivaaseen, revontuliin ja niiden valokuvaukseen. Päivätuvassa pysähtymiseen ja näyttelyn kiertämiseen on hyvä varata aikaa. Tunturin valomaisemat-näyttelyn on luonut Metsähallituksen näyttelytyöryhmä Anna Pakkanen, Emma Napiri ja Juha Paso. Maisematuvan on suunnitellut LUO Arkkitehdit Oy. 

Ukko-Luosto_maisematupa-nayttely

Tuvasta löytyy kaikki mukavuudet

Päivätupa on tarkoitettu Pyhä-Luoston kansallispuistossa jalkaisin, lumikengillä tai muulla tavoin liikkuville retkeilijöille. Tuvassa voi vierailla kaikkina vuodenaikoina ja vuorokaudenaikoina, mutta sitä ei ole tarkoitettu yöpymiseen. Ukko-Luoston maisematuvasta löytyy mukavat tilat päiväretkeilyyn ja evästaukoon. Tuvassa on pieni kamiina, valaistus, sähkö ja peruslämpö. Ulkoa pihapiiristä löytyy puuvarasto ja käymälä. Päivätuvan ylläpidosta vastaa Metsähallitus ja Luontokeskus Naava. Tupaa ei voi varata, joten tilaa pitää antaa myös muille retkeilijöille. 

Ukko-Luosto_maisematupa-sisältä

kamiina_ukkoluosto_maisematupa

Image
map
Pyhä-Luoston kansallispuisto kartta
Maisematupa on osa Ukko-Luoston huipun ympärysreittiä (10km)
Image
Luosto_revontulet
Revontulien kuvauspaikka
Maisematupa on yksi Luoston upeimmista revontulien kuvauspaikoista ja tuvassa löytyy valokuvausvinkkejä.
Image
vaellus_pyhaluosto
Päivävaellus kesällä
Maisematupa on hyvä päivävaelluskohde. Reitillä paljon korkeuseroja.
Image
lumikenkäily
Lumikenkäily talvella
Talvisin maisematuvalle pääsee sinne johtavaa lumikenkäreittiä pitkin.
Image
koira
Lemmikit sallittu
Lemmikit ovat sallittu tuoda sisälle, mikäli se sopii muille tuvassa oleville.
Image
wifi
Tuvassa on WIFI
Tuvassa on verkkoyhteys.