VisitPyhaLuosto_luonto_pariskunta

Luoston tunturiloma kesällä

LÖYDÄ KESÄISELLÄ TUNTURILOMALLA VASTAKOHTIEN LUOSTO

Talvisen Luoston saatat jo tunteakin, mutta oletko tutustunut tunturin kesään? Karu ja kaunis, villi mutta lempeä ja ikuinen, kuitenkin tässä hetkessä elävä Luosto tarjoaa paljon koettavaa myös lumettomaan aikaan. Pulahda Luoston lomallasi puhdasvesiseen Aarnilampeen ja Ihaile tunturimaisemaa yöttömässä yössä. 

Aarnilampi

 

KARU, MUTTA NIIN KAUNIS


Luoston tunturijonon laet erottuvat majesteettisina soiden ja metsien keskeltä, korkeimpana ja uljaimpana itse Ukko-Luosto. Kivikkoiset kerot ja kurut hallitsevat maisemaa ja luovat alueelle omaleimaisen tunnelman. Kapua ihailemaan näkymiä Ukko-Luoston huipulle keskiyön auringon kultaisessa loisteessa tai tee retki Rykimäkeroon, alueen komeimpaan rotkolaaksoon.

Lisää tekemistä löytyy 25 km pitkän Tunturitien toisesta päästä, Pyhältä. Tunturitie yhdistää vastakohtien Pyhä-Luoston ja sen varrelta löydät kaksin verroin elämyksiä. Esimerkiksi Kultakeron huiputtaminen onnistuu siellä helposti maisemahissistä käsin.

 

VILLI, MUTTA NIIN LEMPEÄ


Luostolla on ikimetsiä, joiden luonto on säilynyt lähes koskemattomana. 400-vuotiaassa metsässä ei ihmisen tekemiä jälkiä juuri näy. Laavulla retkeilijä saattaa kohdata uteliaan kuukkelin, joka pyrähtää paikalle nuotion tuoksun houkuttelemana.

maastopyoraily_luosto

Tunturimaisemaan voi tutustua myös pyöräillen. Maastopyörän vuokraaminen onnistuu paikan päällä Lapland Safaris Luoston verkkokaupasta, ja pyöräily on sallittu lähes kaikilla reiteillä. Vaihtelua maastossa pyöräilyyn saat polkaisemalla Jaakkolan porotilalle. Tilalla voit tutustua porotilan elämään mobiilikierroksella. Luonnossa vietetyn päivän jälkeen on lupa rentoutua ja hemmotella itseään pulahtamalla Ametistikylpylän helliviin poreisiin ja aaltoihin.

porot_jaakkolanporotila

IKUINEN, MUTTA TÄSSÄ HETKESSÄ


Historia on Luostolla läsnä kaikkialla. Luoston tunturit ovat jäännös maailman vanhimpiin kuuluvasta vuorijonosta. Lampivaaran ametistikaivoksella voi omin käsin kaivaa miljoonia vuosia sitten syntyneen jalokiven tunturin kyljestä. Retki ikimetsässä laskee sykettä ja rauhoittaa mieltä. Alueen luonnosta ja historiasta opit lisää Luontokeskus Naavassa tunturitien toisessa päässä Pyhällä.

Luostolta löytyvät myös kaikki palvelut ja mukavuudet, mitä nykyihminen lomaltaan kaipaa. Haluamme, että myös tulevat sukupolvet voivat nauttia Luoston ainutlaatuisesta luonnosta. Siksi panostamme alueen vastuulliseen kehittämiseen.

Ametistikaivos Luosto

Toteutettu TEMin kautta Alueiden matkailuelinkeinon elpymistä edistävällä hankerahoituksella #matkailualueetnousuun. Tutustu tarkemmin.

 

Kesämökki Luostolla tarjous voimassa 2.5.-31.8.2023

Tule kesälomalle Luostolle ja majoitu viihtyisässä ja täysin varustellussa loma-asunnossa kansallispuiston helmassa. Ulkoilureiteille mökin ovelta ja rauhallinen kelokylä ympärillä. Nauti kesämökin löylyistä ja rentoudu ikikuusien katveessa marjastellen tai vain nauttien ulkoilusta ja maisemista.

Kesämökit alkaen 70 € /vrk (1 mh, sauna ja parvi, soveltuu 2-4 hengelle) tai 85 €/vrk/ kesämökki jossa 2 mh + parvi.

Käytä hyväksesi kesätarjouksemme : loppusiivouksen hinnasta -20 % koodilla KESÄSIIVOUS-20

(Tilattavissa myyntipalvelusta: luosto@pltravel.fi tai puh. 0207 303020. Tarjous ei koske tapahtuma-aikoja)

Luoston_kesamokki
Kesäloma Luoston Santa’s Hotel Aurorassa

Koe Luoston kesä ja majoitu Santa’s Hotel Auroran saunallisessa hotellihuoneessa!

Esimerkiksi huone kahdelle heinäkuussa alkaen 48,50 EUR/hlö/yö, yhteensä 97 EUR/yö
Majoituksen hintaan sisältyy aamiainen.

Varaukset suoraan verkkokaupasta tai myyntipalvelusta:
Puh. 0400 102 140
luosto(at)santashotels.fi
 

luosto_kesa_santashotel
Kesälomalla! Lapland Hotels Lustotunturissa

Hotellissa alk. 99,00 €/kahden hengen huone/vrk 
Hintaan sisältyy mainio Lapland Hotels aamiainen sekä kylpylän&kuntosalin vapaa käyttö aukioloaikana. 
Kelohuoneistossa  alk. 125,00 €/huoneisto kahdelle/vrk 
Hintaan sisältyy mainio Lapland Hotels aamiainen, liinavaatteet pedattuna sekä loppusiivous. 
 

lapland_summer_hotel_luosto