VisitPyhaLuosto_luonto_pariskunta

Luoston tunturiloma kesällä

LÖYDÄ KESÄISELLÄ TUNTURILOMALLA VASTAKOHTIEN LUOSTO

Talvisen Luoston saatat jo tunteakin, mutta oletko tutustunut tunturin kesään? Karu ja kaunis, villi mutta lempeä ja ikuinen, kuitenkin tässä hetkessä elävä Luosto tarjoaa paljon koettavaa myös lumettomaan aikaan. Pulahda Luoston lomallasi puhdasvesiseen Aarnilampeen ja ihaile tunturimaisemaa yöttömässä yössä. 

Aarnilampi

KARU, MUTTA NIIN KAUNIS


Luoston tunturijonon laet erottuvat majesteettisina soiden ja metsien keskeltä, korkeimpana ja uljaimpana itse Ukko-Luosto. Kivikkoiset kerot ja kurut hallitsevat maisemaa ja luovat alueelle omaleimaisen tunnelman. Kapua ihailemaan näkymiä Ukko-Luoston huipulle keskiyön auringon kultaisessa loisteessa tai tee retki Rykimäkeroon, alueen komeimpaan rotkolaaksoon.

Lisää tekemistä löytyy 25 km pitkän Tunturitien toisesta päästä, Pyhältä. Tunturitie yhdistää vastakohtien Pyhä-Luoston ja sen varrelta löydät kaksin verroin elämyksiä. Esimerkiksi Kultakeron huiputtaminen onnistuu siellä helposti maisemahissistä käsin.

VILLI, MUTTA NIIN LEMPEÄ


Luostolla on ikimetsiä, joiden luonto on säilynyt lähes koskemattomana. 400-vuotiaassa metsässä ei ihmisen tekemiä jälkiä juuri näy. Laavulla retkeilijä saattaa kohdata uteliaan kuukkelin, joka pyrähtää paikalle nuotion tuoksun houkuttelemana.

Luoston ikimetsät

Tunturimaisemaan voi tutustua myös pyöräillen. Maastopyörän vuokraaminen onnistuu paikan päällä Lapland Safaris Luoston verkkokaupasta, ja pyöräily on sallittu lähes kaikilla reiteillä. 

maastopyoraily_luosto

Vaihtelua maastossa pyöräilyyn saat retkeilemässä Ukko-Luoston maisematuvalle, jonka näyttelyssä voit tutustua tarkemmin Pohjoisen taivaan valoilmiöihin ja tunturin vuodenaikoihin. Luonnossa vietetyn päivän jälkeen on lupa rentoutua ja hemmotella itseään pulahtamalla Ametistikylpylän helliviin poreisiin ja aaltoihin.

Metsahallitus_Ukko-Luoston maisematupa

Kuva: Ukko-Luoston maisematupa, Metsähallitus.

 

IKUINEN, MUTTA TÄSSÄ HETKESSÄ


Historia on Luostolla läsnä kaikkialla. Luoston tunturit ovat jäännös maailman vanhimpiin kuuluvasta vuorijonosta. Lampivaaran ametistikaivoksella voi omin käsin kaivaa miljoonia vuosia sitten syntyneen jalokiven tunturin kyljestä. Retki ikimetsässä laskee sykettä ja rauhoittaa mieltä. Alueen luonnosta ja historiasta opit lisää Luontokeskus Naavassa tunturitien toisessa päässä Pyhällä.

Luostolta löytyvät myös kaikki palvelut ja mukavuudet, mitä nykyihminen lomaltaan kaipaa. Haluamme, että myös tulevat sukupolvet voivat nauttia Luoston ainutlaatuisesta luonnosta. Siksi panostamme alueen vastuulliseen kehittämiseen.

Toteutettu TEMin kautta Alueiden matkailuelinkeinon elpymistä edistävällä hankerahoituksella #matkailualueetnousuun. Tutustu tarkemmin.

Kesän majoitustarjoukset:

KESÄN 2024 AMETISTITARJOUS SANTA’S HOTEL AURORASSA

Hyödynnä Santa's Hotel Auroran kesän 2024 Ametistitarjous, niin saat vierailijaliput Luoston Ametistikaivokselle ja säästät 15% majoituksen hinnasta!

Luoston Santa's Hotel Aurorassa majoitut mukavasti saunallisessa hotellihuoneessa. Ametistitarjous on saatavilla majoituksiin 17.6.-31.8.2024 välisenä aikana.

SantasHotelAurora_Luosto-ametistikaivos
MAJOITUSTARJOUS SANTA’S HOTEL AURORASSA KESÄLLE JA SYKSYLLE

Santa’s Hotel Aurorassa yövyt mukavasti saunallisessa hotellihuoneessa tai satumaisessa lasi-iglussa vain muutaman askelen päässä Pyhä-Luoston kansallispuistossa. Hyödynnä loistavat majoitustarjouksemme ja varaa unelmiesi kesäloma Aurorassa!
Kun majoitut kaksi yötä, säästät 10% sekä joustavasta että ennakkoon maksetusta hinnasta.
Kun majoitut vähintään kolme yötä, säästät 15% sekä joustavasta että ennakkoon maksetusta majoituksen hinnasta.
Majoittuessasi vähintään viisi yötä, säästät 20% sekä joustavasta että ennakkoon maksetusta majoituksen hinnasta.
Tarjoukset ovat voimassa majoituksiin aikavälillä 17.6.-31.10.2024 

SantasHotelAurora_Luosto
LAPLAND HOTELS LUOSTOTUNTURIN KESÄTARJOUKSET

Lapland Hotels Luostotunturi kesähuone alk. 118 €/vrk
Hinta sisältää aamiaisen sekä kylpylän ja kuntosalin vapaan käytön aukioloaikoina.

Lapland Hotels kelohuoneisto alk. 129 €/vrk
Hinta sisältää liinavaatteet pedattuna, loppusiivouksen sekä aamiaisen hotellilla.

Lapventure kesäpassilla joka  6. yö veloituksetta. 
https://www.laplandhotels.com/FI/tarjoukset/kesa.html

Liity Lapland Hotels Club jäseneksi! Kerää pisteet tilille! 
https://www.laplandhotels.com/FI/club.html

Lapland_Hotels_Luostotunturi_Economy_Twin_inside
Kesämökki ja mökkilöylyt tunturissa

Tunnelmalliset kelohuoneistot ja valoisat hirsimajat Luoston mökkikylässä edulliseen kesähintaan alkaen 70 €/vrk. Hinta ei sisällä liinavaate/siivouspalveluita, palvelumaksu lisätään varaukseen. 
Kaikissa oma sauna, täysin varusteltu keittiö, takka ja TV. 
Esimerkiksi Hoviranta huoneistot aivan Outalammen rannalla, pihalla kota ja laiturilta pulahdus tunturilammen syleilyyn.
Varaukset nettikaupasta www.pyha-luostomatkailu.fi tai soita Pyhä-Luosto Matkailu Oy:n myyntipalveluun +358 (0)207 303020. Avoinna ma-pe 9:00 -16:30. 

Accommodation_cabin_summer
Image
linjaauto-rounded-purple.png
Bussiyhteydet
Image
kartta-rounded_purple.png
Kartat ja esiteet
Image
food_luosto
Ravintolat
Image
mail
Tilaa Pyhä-Luosto uutiset