Ukko-Luoston maisematupa

Revontulet Pyhä-Luostolla

Revontulet

Ukko-Luosto maisematupa

Revontulet näkyvät yösellä kirkkaalla taivaalla elokuun lopusta huhtikuuhun saakka. Revontulet muodostuvat siitä kun aurinkotuuli kohtaa maapallon magneettikentän.

Pyhä-Luosto on sijainniltaa loistava paikka revontulien bongaamiseen ja kuvaamiseen. Luostolle on avattu 2022 syksyllä Ukko-Luoston maisematupa jonka sisällä oleva näyttely keskittyy pohjoisen taivaan valoilmiöihin ja on paikkana oivallinen revontulien valokuvaamiseen. 

Parhaat revontulien katselupaikat Luostolla:

Aktivoi käyttöösi Aurora Alert Realtime -revontulihälytysjärjestelmä

Pyhä ja Luosto tarjoavat Aurora Alert Realtime -revontulihälytysjärjestelmän maksuttomana kaikille matkailualueella vieraileville asiakkaille.

Aurora Alert Realtime -revontulihälytysjärjestelmä aktivoidaan asiakkaan omaan mobiililaitteeseen. Palvelun käyttäminen maksutta edellyttää datayhteyttä. Halutessasi voit hyödyntää myös alueen yritysten tarjoamia wifi-verkkoja.

Kytkettyäsi palvelun päälle antaa laitteesi äänimerkkihälytyksen kun revontulet ovat nähtävillä taivaalla. Muista sallia järjestelmän antamat hälytykset ja pidä äänet päällä laitteessasi.

Aurora Alert Realtime -järjestelmä käyttää Luostolla revontulien havainnointiin omaa paikallista sensoriaan, joten hälytystä voidaan pitää luotettavana ja informatiivisena. Yleensä revontulet ovat nähtävillä 15 minuutista 60 minuuttiin, mutta sääolosuhteet vaikuttavat revontulien havainnointiin huomattavasti. Aurora Alert Realtime antaa hälytyksen, joka indikoi revontulien voimakkuutta taivaalla asteikolla 1-5, jossa 1 on heikko ja 5 vahva.

Huom! Apple ei toistaiseksi tue järjestelmän sivustoa, minkä vuoksi Apple käyttäjien tulee ladata sivustolta aukeavan linkin kautta maksuton sovellus App Storesta.

REVONTULIOHJELMIA TARJOAVAT

Revontuliesitys ryhmille

Arctic Academy on revontuliin erikoistunut ohjelmapalveluyritys, joka tarjoaa visuaalisen tietopaketin revontulista Lappiin saapuvalle vierailijalle. Revontuliesityksen ohjelmasisällön on luonut edelleen aktiivinen revontulitutkija, Sodankylän geofysiikan observatorion johtajan tehtävästä v. 2019 eläkkeelle siirtynyt avaruusfyysikko Dos. Esa Turunen. 

Auroras_in_luosto