Reindeerfarms_Luosto

Arktiset eläimet ja tilavierailut

Tervetuloa tilavierailulle

Pyhä-Luostolla voit piipahtaa porotilavierailulla tai kokea valjakkoajelun tai nautiskella lempeästä ratsastusretkestä.

Pyhä-Luostolla on kaksi porotilaa, joista Poropuisto Kopara sijaitsee Pyhän ja Luoston puolivälissä ja Jaakkolan Porotila n. 10 km Luostolta Sodankylään päin Alakitisen tietä.

Porotiloilla on mahdollista vierailla omatoimisesti tilojen aukioloaikojen puitteissa tai osallistua alueen ohjelmapalveluyrittäjien tarjoamille porotilavierailun sisältämille moottorikelkkasafareille. Porotilayrittäjät toteuttavat porosafareita myös asiakkaan toiveiden mukaisesti.

Porotilavierailu on mukava koko perheen elämys. Porot ja porotilan toiminnot kertovat kiehtovaa tarinaa pohjoisen ihmisten elämästä nyt ja ennen. Porotilakäynti on myös mukaansatempaava kokemus, sillä jokainen vierailija saa osallistua poroajeluihin ja poronhoitoon liittyviin toimiin.

Opastetut vierailut voi tilata suoraan Jaakkolan porotilan verkkokaupasta tai Poropuisto Koparaan  voi varata Visit Arctic North-aktiviteettiverkkokaupasta.


Kesällä Jaakkolan porotilalla on mahdollista vierailla kesäkahvilassa, tallinäyttelyssä tai omatoimisella mobiiliopastuskierroksella. Ennakkovarauksesta Jaakkolan porotilalla järjestetään tilavierailuja sekä kotaruokailuja. Puh. 0400 920 918. 

Pyhä-Luosto alueella palvelee kaksi koiratilaa, jotka tarjoavat talvisin eri pituisia koiravaljakkoajeluja ja kesäisin tilavierailuita. Arctic Husky Farm sijaitsee vain 10 minuutin ajomatkan päässä Pyhältä tai Luostolta, Pyhä-Luoston tien varressa, Pyhän ja Luoston puolessa välissä. Pyhä Husky Farm sijaitsee aivan Pyhä-Luoston kansallispuiston kupeessa noin 7 km Pyhätunturilta ja 25 km Luostolta.

Elämyksiä tarjoavat: