Jaakkola_Reindeer_Farm

Arktiset eläimet ja tilavierailut

Tervetuloa tilavierailulle

Pyhä-Luostolla voit piipahtaa porotilavierailulla tai kokea valjakkoajelun tai nautiskella lempeästä ratsastusretkestä.

Pyhä-Luostolla on kaksi porotilaa, joista Poropuisto Kopara sijaitsee Pyhän ja Luoston puolivälissä ja Jaakkolan Porotila n. 10 km Luostolta Sodankylään päin Alakitisen tietä.

Kesällä Jaakkolan porotilalla on mahdollista ennakkovarauksella vierailla tallinäyttelyssä tai omatoimisella mobiiliopastuskierroksella. Jaakkolan porotilalla järjestetään tilavierailuja sekä kotaruokailuja. Puh. 0400 920 918. 

Talvella porotiloilla on mahdollista vierailla omatoimisesti tilojen aukioloaikojen puitteissa tai osallistua alueen ohjelmapalveluyrittäjien tarjoamille porotilavierailun sisältämille moottorikelkkasafareille. Porotilayrittäjät toteuttavat porosafareita myös asiakkaan toiveiden mukaisesti.

Porotilavierailu on mukava koko perheen elämys. Porot ja porotilan toiminnot kertovat kiehtovaa tarinaa pohjoisen ihmisten elämästä nyt ja ennen. Porotilakäynti on myös mukaansatempaava kokemus, sillä jokainen vierailija saa osallistua poroajeluihin ja poronhoitoon liittyviin toimiin.

Opastetut vierailut voi tilata suoraan Jaakkolan porotilan verkkokaupasta tai Poropuisto Koparaan  voi varata Visit Arctic North-aktiviteettiverkkokaupasta

Pyhä-Luosto alueella palvelee kaksi koiratilaa, jotka tarjoavat talvisin eri pituisia koiravaljakkoajeluja ja kesäisin tilavierailuita.

Arctic Husky Farm sijaitsee vain 10 minuutin ajomatkan päässä Pyhältä tai Luostolta, Pyhä-Luoston tien varressa, Pyhän ja Luoston puolessa välissä. Kesällä huskyfarmi on avoinna vierailijoille ma-pe klo 12-13 vierailulla ilman ennakkovarausta. 

Pyhä Husky Farm sijaitsee aivan Pyhä-Luoston kansallispuiston kupeessa noin 7 km Pyhätunturilta ja 25 km Luostolta.

Ratsastusta ja rekiretkiä tarjoavat Pyhäjärven kylässä sijaitseva Lucky Ranch ja Kemijärveltä Outisen ratsastuskeskus /Off-Piste adventures.

Elämyksiä tarjoavat:

Arctic_Husky_Farm_dog_sledding

Arctic Husky Farm

Eläintilat
Experience_pyha_electric_snowmobile_safaris

Experience Pyhä

Ohjelmapalvelu
Jaakkola_Reindeer_Farm

Jaakkolan Porotila

Eläintilat
Kairankutsu_northern_lights_tour_lake_pyhajarvi

Kairankutsu

Ohjelmapalvelu
Lapland_Safaris_Luosto

Lapin Safarit

Ohjelmapalvelu
Lycky_ranch_riding

Lucky Ranch

Eläintilat
Outinen_horse_riding_centre

Outisen Ratsastuskeskus

Eläintilat
Reindeer_Park_Kopara

Poropuisto Kopara

Eläintilat
Pyha_Husky_Farm_dog_sledding

Pyhä Husky Farm

Eläintilat
Pyha_Safaris_activities

Pyhä Safaris

Ohjelmapalvelu