LuostoSkiResort_rinteet

Lapland Ski Resort Luosto rinteet ja hissit

10 rinnettä, 3 hissiä ja taikamatto.

Luoston rinteiden aukioloajat kaudelle 2023-2024

 

Rinteiden aukioloajat kaudella 2023-2024
Kausi 23-24 Avoinna
26.12.-7.1. ma-pe klo 10-18 la-su klo 10-17
8.1.-18.2. ma-to klo 10-17 pe-la klo 10-19 su klo 10-17
19.2.-10.3. ma-pe klo 10-18 la-su klo 10-17
11.3.-7.4. ma-to klo 10-17 pe-la 10-19 su klo10-17
Pääsiäinen 29.-31.3.2023 klo 10-18
8.4.-20.4. ma-su klo 10-17

Tutustu Luoston rinnealueisiin

Kilparinne

Kilparinne (1)

Pituudeltaan 900 metrin rinne tunturin juurelta katsottuna Aurinkohissin vasemmalla puolella on vauhdikas taidokkaan laskijan rinne. Rinneprofiili on vaihteleva. Hissistä poistuttaessa rinteen yläosassa voi kerätä vauhtia rinteen keskiosan jyrkästi kumpuilevaan haasteita tarjoavaan osuuteen, mikä päättyy loivaan lähes tasaiseen liukuun Aurinkohissille.

Luosto_Ski_kilparinne

Hissipuuteria Aurinkokurussa

Kilparinteen vasemmalla puolella sijaitsee Luoston tunnetuimpiin hissipuuterialueisiin lukeutuva Aurinkokuru sekä Luoston Säätutkalta alas Ukko-Luostolle päätyvä offarialue. Jokaisen hoidettujen rinteiden ulkopuolella laskevan on kuitenkin muistettava, että hoidettujen rinteiden ulkopuolella lasketaan aina omalla vastuulla, eikä hoidettujen rinteiden ulkopuolelle pidä koskaan lähteä yksin.

Aurinkokuru

 

Aurinkokuru2

Aurinkorinne

Aurinkorinne (2)

Rinteen juurelta katsottuna Aurinkohissin oikean puoleinen 900 m pituinen Aurinkorinne tarjoaa vaihtelevan rinneprofiilinsa ansiosta todellista laskemisen nautintoa niin suksilla kuin laudallakin laskeville. Rinne soveltuu hyvin laskemiseensa jo varmuutta saaneille harrastajille, sillä se on luokiteltu vaikeusasteeltaan keskivaikeaksi punaiseksi rinteeksi. Aurinkorinteeseen pääsee Kantahissin yläasemalta Yläsiirtymäreittiä numero 11 pitkin.

Aurinkorinne_ylaosa

 

Aurinkorinne

Lustirinne

Lustirinne (3)

Lustirinnettä voi laskea sekä Kanta- että Aurinkohissiä käyttävät laskijat. Molemmilta hisseiltä lähdettäessä rinteiden yläosat ovat helppoa leppoisaa laskemista, samoin alaliut hisseille palatessa mutta rinteen jyrkkä keskiosa edellyttää laskijalta niin taitoa kuin myös vauhdin hallintaa. Pituutta Lustirinteellä on n.  1100 m.

 

Tree Ride

Tree Ride (4)

Vapaalaskualue.

 

Välirinne

Välirinne (5)

Valirinne_5

Välirinne (1100 m) on Lustirinteen tavoin ylä- ja alaosastaan helppo mutta kokonaisuudessaan vauhdikas rinne laskettavaksi. Taitavat laskijat nauttivat myös rinteen erittäin jyrkästä keskiosasta. Halutessaan rinteen leppoisan yläosan jälkeen voi välttää jyrkän osuuden siirtymällä Keskisiirtymää (nro 13) pitkin Kantarinteeseen (nro 8) tai helppoon Kantakiertoon (8b) ja näin alas Kantarinteen hissille.

Seikkailureitti & Perherinne & Tuubi- ja pulkkamäki

Seikkailureitti (6) & Perherinne (7)

Perheet ja aloittelijat viihtyvät Luostolla Perherinteen alueella. Alue koostuu kahdesta rinteestä, vauhdikkaasta metsän siimeksessä mutkittelevasta Seikkailureitistä sekä turvallisesta ja leveästä Perherinteestä. Perherinteen keskiosan tunturin juurelta päin katsottuna vasemmassa laidassa on vauhdin hurmasta nauttiville huimapäille Mini Park, jossa voi turvallisesti harjoitella temppuilun alkeita. Perherinteen hissi on pienemmillekin laskijoille helppo sompahissi.

Perherinteen alueella on myös Taikamatto, jolla voi nousta Tuubi- ja pulkkamäkeen laskemisen lomassa. Perherinteen aluelipulla tuubi- ja pulkkamäen vauhdeista voi nauttia kaikki ulkoilusta nauttivat, ei ainoastaan suksien tai laudan kera rinteessä viihtyvät. 

Tuubimaki

Kantarinne & Kantakierto

Kantarinne (8) & Kantakierto (8b)

Kantarinne on Luoston rinteistä pisin, 1400 m. Ylä- ja alaosastaan helppoon rinteeseen vaativuutta tuo rinteen keskiosan lyhyehkö jyrkkä osuus. Halutessaan jyrkän osuuden voi välttää siirtymällä jyrkän yläosasta metsän siimeksessä kulkevalle Kantakierrolle. Kantarinteen laskemista pääsee nauttimaan kaikki, sillä Kantahissistä on kolme poistumispaikkaa. Ensimmäiseltä poistumispaikalta poistutaan samalta korkeudelta kuin Perherinteen Sompahissistäkin, toinen poistumispaikka on ns. jyrkän päällä ja kolmas rinteen huipulla. 

Kantarinne

 

Snow Park

Snow Park (9)

Luoston Snow Park alkaa heti Kantakierron (8b) päätepisteeltä. Snow Parkissa on muutamia isoja boxeja ja reilejä. Snow Park on pituudeltaan n. 500 m.

 

Patakuru

Patakuru (10)

Patakuru_10

Patakuru on Kantarinteen hissiltä lähtiessä kaikkein vasemman puoleisin rinteen yläosassa kulkeva n. 750 m pituinen rinne. Rinne yhdistyy Kantarinteeseen reilusti jyrkän yläpuolella, joten laskija voi halutessaan laskea alas joko Kantarinteen jyrkkää tai Kantakiertoa (8b) pitkin.

Patakurulta pääsee helposti siirtymään myös Luoston Kantarinteen alueen tuntumassa oleville offareille. Jokaisen hoidettujen rinteiden ulkopuolella laskevan on kuitenkin muistettava, että hoidettujen rinteiden ulkopuolella lasketaan aina omalla vastuulla, eikä hoidettujen rinteiden ulkopuolelle pidä koskaan lähteä yksin.