VisitPyhaLuosto-snowshoeing

Luoston kevättalvi

NOPEASTI PITENEVÄT PÄIVÄT, MUTTA HITAASTI HUPENEVAT HANGET.

NAUTI LAPIN KEVÄTTALVEN MONIPUOLISISTA ULKOILUKELEISTÄ LUOSTOLLA

Pyhä-Luostolla valoa ja lämpöä on päivä päivältä enemmän, mutta yöpakkasten ansiosta talvi pitää Luostoa vielä pitkään otteessaan. Toisinaan jopa toukokuulle jatkuva kevättalvi on parasta hiihto- ja lasketteluaikaa. Vaikka Luosto antaa hyvää mieltä vieraillemme ympäri vuoden, kevättalven aurinkoisina päivinä laduilla ja rinteillä näkyy vielä tavallistakin enemmän leveitä hymyjä. Leppoisa tunnelma yhdistettynä hohtaviin hankiin ja poskia lämmittäviin auringonsäteisiin saa palaamaan Luostolle yhä uudestaan.

Luoston rinteet

 

RAUHALLINEN JA RUUHKATON LUOSTO ON IKUINEN, MUTTA HETKESSÄ KIINNI.


Valkoiset tunturinlaet piirtyvät uljaina sinistä taivasta vasten ja pakkasöiden kovettama hanki suorastaan häikäisee. Helpoin tapa tutustua lumiseen erämaahan on lähteä lumikenkäretkelle. Rauhallisesti edetessä ehdit hyvin huomata kuvauksellisimmat kohteet reitin varrelta. Koko päivän retkellä voit pysähtyä syömään eväitä laavulle tai suunnata vaikka Torvisen majalle viettämään vaivattoman kahvi- tai lounastauon.

Maastohiihto_luosto

Revontulikausi päättyy vasta huhtikuun lopulla

Öisin riittää vielä pakkasen lisäksi muitakin talvisia ilmiöitä. Revontulikausi päättyy vasta huhtikuun lopulla, ja sitä ennen taivas voi leiskua jopa komeammin kuin keskitalvella. Kun aktivoi puhelimeen maksuttoman, Aurora Alert Realtime -hälytysjärjestelmän, voi odotella niitä vaikka takkatulen äärellä. Jos olet haaveillut revontulten ihailusta mukavasti sisätiloissa, Luostolla siihenkin on mahdollisuus. Lasikattoisessa iglussa olet keskellä talvista maisemaa, kaikki mukavuudet käden ulottuvilla.

Ukko-Luoston maisematupa

VILLI MUTTA NIIN LEMPEÄ


Luoston kevättalvi tarjoaa tekemistä niin vauhdikkaasta menosta pitäville kuin elämästä nautiskelijoillekin. Luoston leppoisilla rinteillä viihtyvät aloittelevat laskettelijat ja perheen pienimmät. Lisää haastetta kaipaavien kannattaa testata naapuritunturi Pyhän tarjonta.

 Hiihtäjille Luoston kevättalvi on varsinainen paratiisi. Pyhä-Luoston hyvin huollettu latuverkko kattaa yli 150 kilometriä, ja latujen varrelta löytyy latukahviloita ja laavuja, joissa levähtää. Kevättalven kauniissa säässä voi hiihdellä naapuritunturi Pyhälle saakka – ja ajella takaisin Luostolle bussilla, jos siltä tuntuu.

Luostolta löytyy myös koiralatuja lemmikin kanssa hiihtämisestä nauttiville ja talvipyöräilyreittejä useamman kymmenen kilometrin verran. Villejä elämyksiä eläinten ystäville tarjoavat tilavierailut, joilla voi tutustua iloisin huskyihin tai Lapin tunnuseläimeen, puolikesyyn poroon.

Luoston_porot

VASTAKOHTIEN PYHÄ-LUOSTO ON AIDOSTI ENEMMÄN LÄSNÄOLOA!

Talvisessa tunturissa vietetyn päivän vastapainoksi on aika antautua hemmoteltavaksi Luoston ametistikylpylän lempeissä poreissa tai kunnon löylyissä. Tarjolla on myös rentouttavia hyvinvointipalveluita. Päivän kruunaa herkullinen illallinen valmiiksi kateussa pöydässä. Tutustu Luoston ravintolatarjontaan ja valitse suosikkisi!

Ikivanha tunturijono ja lumen peittämä maisema ovat olleet täällä kauan ennen ihmistä. Lampivaaran ametistikaivos kertoo alueen geologiasta elämyksellisellä tavalla: muistoksi saat tunturin kyljestä itse kaivamasi jalokiven. Luonnosta ja historiasta kiinnostuneiden kannattaa pistäytyä Pyhällä Luontokeskus Naavassa, josta saa ajankohtaisen tiedon Pyhä-Luoston kansallispuiston reiteistä ja olosuhteista.

Luoston kevättalvi tarjoaa ihanteelliset olosuhteet lumiaktiviteeteille ja talvisille luontoretkille, mutta samalla voit nauttia nykyajan mukavuuksista. Talvien säilyminen on meille sydämen asia. Siksi panostamme Luoston kehittämisessä ekologisuuteen ja kestävyyteen.

ametistikaivos_pendolino

Toteutettu TEMin kautta Alueiden matkailuelinkeinon elpymistä edistävällä hankerahoituksella #matkailualueetnousuun. Tutustu tarkemmin.

Luoston kevään tapahtumia

Alla poimintoja kevään tapahtumista, kaikki kevään tapahtumat löydät tapahtumakalenterista.
 

VisitPyhaLuosto-porot

Luoston joulu 2023

Tapahtumat
24.12.2023 - 26.12.2023
Ahvenlampi_revontulet_luosto

Jouluaamun hartaus 25.12.

Tapahtumat
25.12.2023 - 25.12.2023
VisitPyhaLuosto_matkusta_luostolle

Kauneimmat joululaulut 25.12.

Tapahtumat
25.12.2023 - 25.12.2023
Luosto_ski_holidays

Hiihtolomaviikko 8 Luosto

Tapahtumat
19.2.2024 - 24.2.2024
Pyha_Luosto_poro_cup

Poro Cup 2024, Luosto

Tapahtumat
15.3.2024 - 17.3.2024
Image
accommodation_luosto
Tarjoukset
Image
equipment_luosto
Hiihtokeskus
Image
cross-country-skiing
Maastohiihto
Image
food_luosto
Ravintolat
Image
mail
Tilaa Pyhä-Luosto uutiset