Revontulet_syksy_Luosto

Revontulet Pyhä-Luostolla

Revontulet

 

Revontulet näkyvät öisellä kirkkaalla taivaalla elokuun lopusta huhtikuuhun saakka. Revontulet muodostuvat, kun aurinkotuuli kohtaa maapallon magneettikentän avaruudessa ja saa aikaan sähköisen sateen ilmakehään. Tällöin ilmakehä hehkuu vihreänä, punaisena, violettina ja sinisenä.

Pyhä-Luosto on sijainniltaan loistava paikka revontulien bongaamiseen ja kuvaamiseen. Luostolle on avattu 2022 syksyllä Ukko-Luoston maisematupa jonka sisällä oleva näyttely keskittyy pohjoisen taivaan valoilmiöihin ja on paikkana oivallinen revontulien valokuvaamiseen. 

Parhaat revontulien katselupaikat Luostolla:

Aktivoi käyttöösi Aurora Alert Realtime -revontulihälytysjärjestelmä

MAKSUTON JÄRJESTELMÄ KAIKILLE

Pyhä ja Luosto tarjoavat Aurora Alert Realtime -revontulihälytysjärjestelmän maksuttomana kaikille matkailualueella vieraileville asiakkaille.

MITEN AKTIVOIN JÄRJESTELMÄN?

Sovellus on päivitetty 09/2023 ja uusin versio ladattavissa App-storessa, aiempi vanha sovellusversio on lakannut toimimasta. 

Aurora Alert Realtime -revontulihälytysjärjestelmä aktivoidaan asiakkaan omaan mobiililaitteeseen. Palvelun käyttäminen maksutta edellyttää datayhteyttä. Halutessasi voit hyödyntää myös alueen yritysten tarjoamia wifi-verkkoja.

Aktivoi käyttöösi Aurora Alert Realtime -revontulihälytysjärjestelmä: AuroraAlert Web

Apple- puhelimille AuroraAlert! hälytysjärjestelmä ladattavissa app-storesta. 

Huom! Apple ei toistaiseksi tue järjestelmän sivustoa, minkä vuoksi Apple käyttäjien tulee ladata sivustolta aukeavan linkin kautta maksuton sovellus App Storesta.

MITEN JÄRJESTELMÄ TOIMII?

Kytkettyäsi palvelun päälle antaa laitteesi äänimerkkihälytyksen kun revontulet ovat nähtävillä taivaalla. Muista sallia järjestelmän antamat hälytykset ja pidä äänet päällä laitteessasi.

Aurora Alert Realtime -järjestelmä käyttää Luostolla revontulien havainnointiin omaa paikallista sensoriaan, joten hälytystä voidaan pitää luotettavana ja informatiivisena. Yleensä revontulet ovat nähtävillä 15 minuutista 60 minuuttiin, mutta sääolosuhteet vaikuttavat revontulien havainnointiin huomattavasti. Aurora Alert Realtime antaa hälytyksen, joka indikoi revontulien voimakkuutta taivaalla asteikolla 1-5, jossa 1 on heikko ja 5 vahva.

 

REVONTULIOHJELMIA TARJOAVAT

Arctic_Academy_northern_lights

Arctic Academy

Ohjelmapalvelu
Arctic_Horizons_guided_naturetours

Arctic Horizons

Ohjelmapalvelu
Backcountry_Lapland_activities

Backcountry Lapland

Ohjelmapalvelu
Bliss_Adventure_ice_climbing

Bliss Adventure

Ohjelmapalvelu
Experience_pyha_electric_snowmobile_safaris

Experience Pyhä

Ohjelmapalvelu
FishSki_Uski_fishing

FishSki Uski

Ohjelmapalvelu
Kairankutsu_northern_lights_tour_lake_pyhajarvi

Kairankutsu

Ohjelmapalvelu
VisitPyhaLuosto_maastopyöräily

Lapin Safarit

Ohjelmapalvelu
Lycky_ranch_riding

Lucky Ranch

Eläintilat
Northern Lights village_pyha.jp_.jpg

Northern Light Village Experiences

Ohjelmapalvelu
Pyha_Safaris_activities

Pyhä Safaris

Ohjelmapalvelu
Revontuliesitys ryhmille

Arctic Academy on revontuliin erikoistunut ohjelmapalveluyritys, joka tarjoaa visuaalisen tietopaketin revontulista Lappiin saapuvalle vierailijalle. Revontuliesityksen ohjelmasisällön on luonut edelleen aktiivinen revontulitutkija, Sodankylän geofysiikan observatorion johtajan tehtävästä v. 2019 eläkkeelle siirtynyt avaruusfyysikko Dos. Esa Turunen. 

Auroras_in_luosto