Ukko-Luosto_FALKE_Lehrke_Twins_Finnland-160.jpg

Käyntikohteet

Pyhä-Luosto käyntikohteita

Pyhä-Luosto kansallispuisto on ympärivuotinen käyntikohde maisemallisesti kauniista tunturiluonnosta nauttivalle retkeilijälle. Keskellä kansallispuistoa sijaitsee myös yksi Lapin ja koko Euroopan ainutlaatuisimmista vierailukohteista Lampivaaran Ametistikaivos. Opastetulle kaivosvierailulle osallistuminen on mahdollista ympärivuoden, lukuun ottamatta muutamia touko- ja marraskuun viikkoja, jolloin kulkeminen kaivokselle ei keliolosuhteiden vuoksi ole turvallista. 

Pyhä-Luosto kansallispuiston sisällä sijaitsee myös Ukko-Luoston maisematupa. Maisematupa on päivätupa, jonka pysyvä näyttely "Tunturin valomaisemat" johdattaa katsojansa pohjoisen luonnon valoilmiöiden saloihin. Ukko-Luoston huipulle vievä n. 4 km pituinen reitti on kiipeämisen arvoinen. 575 porrasta johdattavat kulkijan Ukko-Luoston laella olevalle näköalatasanteelle, jolta avautuu mieleenpainuva näkymä kohti Siurunaapaa. Ukkoluoston huipulta saat myös parhaat kuvat Luoston ikonisesta maamerkistä, Luoston sääasemasta.

Naapuritunturissa Pyhällä sijaitsevasta Luontokeskus Naavasta jokainen kansallispuistoon retkelle lähtevä saa parhaat vinkit vallitsevista olosuhteista reiteillä. Lisäksi luontokeskuksessa voi maksutta tutustua upeaan luontonäyttelyyn Pyhä-Luoston kansallispuiston luonnosta, geologiasta ja kulttuurihistoriasta tai pelata perheiden suosimaa patikka-peliä.

Pyhä-Luostolla on kaksi Frisbeegolfrataa. Luoston Discgolfpark sijaitsee Luoston rinnealueella ja se on 18-väyläinen AA1-luokan rata.  Se tarjoaa vaihtelevia haasteita kokeneillekin harrastajille. Hiihtokeskusradoille tyypilliseen tapaan koko kierroksen heittämällä pääsee kiipeämään tunturissa ylös ja alas, joten luvassa on myös kuntoilua. Jos et halua kiertää koko 2-3 tunnin kierrosta, tarjolla on myös tunnin mittainen Luoston lenkki, joka soveltuu erinomaisesti myös lapsiperheille. Pyhän Frisbeegolfrata on 21-väyläinen joka sijaitsee Pyhän hiihtokeskuksen rinnealueella.  

Ainutlaatuinen käyntikohde koko perheelle on myös Pyhällä sijaitseva Pyhäkuru -kallioseikkailupuisto. Se on Suomen ensimmäinen ympärivuotinen Via Ferrata -tyylinen seikkailupuisto.

Käyntikohteita

Ametististikaivos_Lampivaara

Lampivaaran Ametistikaivos

Käyntikohde
Luontokeskus_Naava

Luontokeskus Naava

Käyntikohde
Revontulikappeli_tiekirkko

Revontulikappeli

Käyntikohde