aarnilampi_luosto

Luoston tunturiloma perheille

TUTUSTU VASTAKOHTIEN LUOSTOON KOKO PERHEEN KESÄISELLÄ TUNTURILOMALLA

Talvinen Luosto on monelle tuttu, mutta oletteko jo tutustuneet tunturin kesään? Karu ja kaunis, villi mutta lempeä ja ikuinen, silti tässä hetkessä elävä Luosto tarjoaa paljon koettavaa myös lumettomaan aikaan. Lisää tekemistä löytyy 25 km pitkän Tunturitien toisesta päästä, Pyhältä. Tunturitie yhdistää vastakohtien Pyhä-Luoston ja sen varrelta löytyy kaksin verroin elämyksiä koko perheelle. 

Ukko-luoston huiputus perheille

KARU, MUTTA NIIN KAUNIS


Luoston tunturijonon laet erottuvat majesteettisina soiden ja metsien keskeltä. Paras paikka Luoston maisemien ihailuun on Ukko-Luoston huippu, jolle nousemista helpottavat rinteeseen uudelleen 2020 rakennetut portaat. 

Ukko-Luoston huippu yötön yö

Ukko-Luoston maisematuvalla levähdetään näkymiä ihastellen ja paluumatka onkin sitten pelkkää alamäkeä. Tunturitien toisessa päässä Pyhällä maisemahissi vie koko porukan vaivattomasti tunturin laelle asti.

Metsahallitus_Ukko-Luoston maisematupa

Ahvenlampi Luostotunturin kyljessä johdattaa retkeilyn maailmaan pienimmätkin kulkijat; sen kiertäminen onnistuu helposti lastenvaunuilla. Ahvenlampeen istutetaan myös kirjolohia ja se on oiva paikka kalastaa koko perheellä. Ahvenlammella kalastamiseen tarvitset kuitenkin vapaluvan jonka voit ostaa suoraan Eräluvat-palvelusta. Alle 15-vuotias voi kalastaa samaan seurueeseen kuuluvan aikuisen vapaluvalla samaan saaliskiintiöön, jolloin hän ei tarvitse omaa vapalupaa. 

kalastus_ahvenlampi

Luostolta löytyy 18-väyläinen Disc Golf rata, joka myötäilee Luoston rinteiden mukaan ja tuo omaa haastetta kokeneillekin harrastajille, sillä kierroksen heittämällä pääsee kiipeämään tunturissa ylös ja alas, joten luvassa on myös kuntoilua. Jos et halua kiertää koko 2-3 tunnin kierrosta, tarjolla on myös tunnin mittainen Luoston lenkki, joka soveltuu erinomaisesti myös lapsiperheille.

Luosto Disc Golf park

VILLI, MUTTA NIIN LEMPEÄ


Luostolla voi kohdata monenlaisia eläimiä kesyistä villeihin ja suurimmasta pienimpään. Pyhä-Luosto kansallispuiston tunnuseläin, utelias kuukkeli, pyrähtää tervehtimään laavulla eväitään nauttivia retkeilijöitä. 

 

Jaakkolan porotilalla tutustutaan lähietäisyydeltä Lapin tunnetuimpaan eläimeen ja perinteiseen elinkeinoon. Koirafanin suosikkikohde löytyy Tunturitien puolivälistä Lapland Husky Safaris Luostolla, jossa voi vierailla myös kesällä. Lempeämpää menoa tarjoavat Luoston Ametistikylpylän rentouttavat aallot ja poreet.

ArcticHuskyFarm_koirat

IKUINEN, MUTTA HETKESSÄ KIINNI


Luoston tunturit ovat jäänne maailman vanhimpiin kuuluvasta vuorijonosta. Muinaisten vuorten uumenissa syntyi miljoonien vuosien kuluessa ametisteja, joita pääsee kaivamaan omin käsin Lampivaaran ametistikaivoksessa. Alueen historiasta ja nykypäivästä kertoo luontokeskus Naavan näyttely Pyhän matkailukeskuksen ytimessä, Tunturitien toisessa päässä. 

Historian ja luonnon lisäksi Luosto tarjoaa kattavasti palveluja ja aktiviteetteja, joiden kehittämisessä painotetaan kestävyyttä ja vastuullisuutta. Haluamme, että Luosto on olemassa myös tuleville sukupolville.

Luosto_ametistikaivos

Toteutettu TEMin kautta Alueiden matkailuelinkeinon elpymistä edistävällä hankerahoituksella #matkailualueetnousuun. 

Kesän majoitustarjoukset

KESÄN 2024 AMETISTITARJOUS SANTA’S HOTEL AURORASSA

Hyödynnä Santa's Hotel Auroran kesän 2024 Ametistitarjous, niin saat vierailijaliput Luoston Ametistikaivokselle ja säästät 15% majoituksen hinnasta!

Luoston Santa's Hotel Aurorassa majoitut mukavasti saunallisessa hotellihuoneessa. Ametistitarjous on saatavilla majoituksiin 17.6.-31.8.2024 välisenä aikana.

SantasHotelAurora_Luosto-ametistikaivos
MIDNIGHT SUN FILM FESTIVAL 12.-16.06.2024 MÖKKITARJOUS

Tule nauttimaan Sodankylän elokuvajuhlista yöttömän yön auringon alle ja majoitu kätevästi Luostolla keskellä lumoavaa luontoa.
Tasokkaat kelomökit ja lomahuoneistot Luoston alueella (kaikissa sauna, varusteltu keittiö, takka ja TV). Majoituksen hintaan sisältyy liinavaatteet, loppusiivous sekä rajoittamaton käyttö festaribussi Luosto-Sodankylä-Luosto välille.
Hinnat alkaen:
•    2 hengen maja  (1 mh + parvi), Hinta 415 €/maja/3 vrk, lisävuorokausi 75 €/maja
•    4 hengen maja (2 mh + parvi), Hinta  540 €/maja/3 vrk, lisävuorokausi 85 €/maja
•    muita vaihtoehtoja voit kysyä suoraan myynnistämme
Varaukset: sähköposti luosto@pltravel.fi tai puh +358 (0) 207 303020

kesa_mokki_PL-matkailu
MIDNIGHT SUN FILM FESTIVAL 12.-16.06.2024 SANTA’S HOTEL AURORA

Tunnelmallinen Santa’s Hotel Aurora sijaitsee Luoston ydinalueella ja samalla pohjoisen luonnon kauneimpien mahdollisuuksien keskellä.

Santa’s Hotel Aurorassa majoitut mukavasti saunallisessa hotellihuoneessa.Pyhä-Luoston ikiaikainen kansallispuisto avautuu heti hotellimme ympärillä, ja Luoston palvelut sijaitsevat lyhyen kävelymatkan päässä.

Kuljetus Sodankylän Elokuvafestivaaleille sisältyy hintaan. Mikäli varaus on tehty kolmannen varauskanavan kautta (esim. booking.com / expedia yms.) hintaa ei sisälly festarikuljetusta Festivaalibussi kulkee välillä Luosto - Sodankylä - Luosto, aikataulu julkaistaan myöhemmin. Festivaalibussi pysähtyy Santa’s Hotel Auroran pihassa.

Varaukset: www.santashotels.fi/hotelaurora tai luosto@santashotels.fi

Auroras_igloos_luosto_lapland
MAJOITUSTARJOUS SANTA’S HOTEL AURORASSA KESÄLLE JA SYKSYLLE

Santa’s Hotel Aurorassa yövyt mukavasti saunallisessa hotellihuoneessa tai satumaisessa lasi-iglussa vain muutaman askelen päässä Pyhä-Luoston kansallispuistossa. Hyödynnä loistavat majoitustarjouksemme ja varaa unelmiesi kesäloma Aurorassa!
Kun majoitut kaksi yötä, säästät 10% sekä joustavasta että ennakkoon maksetusta hinnasta.
Kun majoitut vähintään kolme yötä, säästät 15% sekä joustavasta että ennakkoon maksetusta majoituksen hinnasta.
Majoittuessasi vähintään viisi yötä, säästät 20% sekä joustavasta että ennakkoon maksetusta majoituksen hinnasta.
Tarjoukset ovat voimassa majoituksiin aikavälillä 17.6.-31.10.2024 

SantasHotelAurora_Luosto
LAPLAND HOTELS LUOSTOTUNTURIN KESÄTARJOUKSET

Lapland Hotels Luostotunturi kesähuone alk. 118 €/vrk
Hinta sisältää aamiaisen sekä kylpylän ja kuntosalin vapaan käytön aukioloaikoina.

Lapland Hotels kelohuoneisto alk. 129 €/vrk
Hinta sisältää liinavaatteet pedattuna, loppusiivouksen sekä aamiaisen hotellilla.

Lapventure kesäpassilla joka  6. yö veloituksetta. 
https://www.laplandhotels.com/FI/tarjoukset/kesa.html

Liity Lapland Hotels Club jäseneksi! Kerää pisteet tilille! 
https://www.laplandhotels.com/FI/club.html

Lapland_Hotels_Luostotunturi_Economy_Twin_inside
Kesämökki ja mökkilöylyt tunturissa

Tunnelmalliset kelohuoneistot ja valoisat hirsimajat Luoston mökkikylässä edulliseen kesähintaan alkaen 70 €/vrk. Hinta ei sisällä liinavaate/siivouspalveluita, palvelumaksu lisätään varaukseen. 
Kaikissa oma sauna, täysin varusteltu keittiö, takka ja TV. 
Esimerkiksi Hoviranta huoneistot aivan Outalammen rannalla, pihalla kota ja laiturilta pulahdus tunturilammen syleilyyn.
Varaukset nettikaupasta www.pyha-luostomatkailu.fi tai soita Pyhä-Luosto Matkailu Oy:n myyntipalveluun +358 (0)207 303020. Avoinna ma-pe 9:00 -16:30. 

 

PL_cabin_terrace_Luosto
Image
linjaauto-rounded-purple.png
Bussiyhteydet
Image
kartta-rounded_purple.png
Kartat ja esitteet
Image
food_luosto
Ravintolat
Image
mail
Tilaa Pyhä-Luosto uutiset