revontulisafari_aurorasafari_Luosto

Moottorikelkkailu ja safarit

Moottorikelkkailu ja safarit Luostolla

Tervetuloa nauttimaan ainutlaatuisesta moottorikelkkailuelämyksestä Pyhä-Luostolla Lapissa! Tutustu unohtumattomaan moottorikelkkailuun upeissa talvimaisemissa, kun lumiset tunturit ja metsät luovat taustan seikkailullesi.

Lapin puhtaat hanget ja upea luonto tarjoavat täydelliset puitteet moottorikelkkailulle, ja Pyhä-Luosto on täydellinen kohde tälle jännittävälle aktiviteetille. Tutustu moottorikelkkailun maailmaan ammattitaitoisten oppaidemme johdolla ja koe talven taika moottorikelkan selästä käsin.

Sekä Luoston että Pyhän moottorikelkkareitistö on yhteydessä toisiinsa, ja hoidettu reitistö tarjoaa vaihtoehtoja kelkkailuun niin aloittelijoille kuin pidemmälle ehtineille. Pyhä-Luoston ympäristöstä löydät reittejä päiväretkille yli 300 km. Pyhä-Luostolta reittejä voit jatkaa Sodankylää, Rovaniemelle, Kemijärvelle tai vaikka Savukoskelle.

Retkikartta.fi-palvelusta näet kätevästi myös Pyhä-Luosto alueen kelkkareitit. Huom! Uria ja virallisia reittejä ei ole erikseen karttaan merkattu. Palvelusta löydät myös Pyhä-Luosto alueen reitit.

Moottorikelkkareittien huoltotiedot löydät latuseurantajärjestelmästä
 

Moottorikelkkailijan muistilista

  • Suurin sallittu nopeus reitillä on 60 km/h.
  • Jääpeitteisellä vesialueella suurin sallittu nopeus on 80 km/h.
  • Mikäli hinataan perärekeä, jossa kuljetetaan henkilöitä, suurin sallittu nopeus on 40 km/h
  • Suojakypärää on käytettävä kelkkaillessa aina. Kypäräpakko koskee myös alle 15-vuotiaita. Alaikäisten kypärän käytöstä vastaa kelkan kuljettaja
  • Moottorikelkkailureiteillä noudatetaan tieliikennelakia. Moottorikelkan kuljettajalta edellytetään T-luokan ajokorttia ja vähintään 15 vuoden ikää.

Moottorikelkka safarit ja vuokraus

Lapland Safaris Luosto

Tarjoamme maistiaisia paikallisesta elämäntyylistä 2–6 tunnin moottorikelkkasafareillamme. Safarit sopivat kaikille, joilla on ajo- tai moottoripyöräkortti sekä hitunen seikkailumieltä.

Lisätietoa
016 624 336 tai luosto@laplandsafaris.fi

PyhäSafaris

Kotimaiset Lynx nelitahtikelkat ovat hiljaisia, taloudellisia ja käryttömiä! Asiantunteva ja osaava henkilökuntamme opastaa sinut kelkkailuun ja alueen reitistöön. Kelkkareitille pääset suoraan safaritalomme pihasta.

Lisätietoa
0407789106 tai info@pyhasafaris.com

Pyhä Igloos

Moottorikelkat ovat nelitahtimoottorilla varustettuja polttoainetaloudellisia kelkkoja, jotka sopivat mainiosti paitsi leppoisaan retkeilyyn. Varaukset 4-24h

Lisätietoja

0400 448 160 tai info@pyhaigloos.fi

 

 

 

Experience Pyhä - äänettömät ja päästöttömät sähkömoottorikelkat

Tarjoamme asiakkaillemme erilaisia päästöttömiä aktiviteetteja Pyhän alueella niin itse kuin yhteistyökumppaneidemmekin kautta. 

Lisätietoja

Experience Pyhä
+358 50 543 6627
sales@experiencepyha.fi

 

Bliss Adventure - Sähkökelkalla Lampivaaran Ametistikaivokselle.

Lähtö moottorikelkalla Pyhältä Luoston suuntaan. Retkellä ajetaan läpi Pyhä-Luoston kauniin talvisen maiseman ja Lampivaaran huipulle, josta lähdetään opastetulle ametistikaivosvierailulle. Pääset kierroksella kaivamaan oman onnen ametistin ja kuulemaan tarinaa kvartsin synnystä. 

Moottorikelkkasafari sopii aloittelijasta - kokeneeseen kelkkailijalle. 

Min 2 hlöä. Varaukset ennakkoon. Katso lisätietoja ohjelmasta Ametistikaivosvierailu sähkökelkalla.

Lisätietoja

Bliss Adventure Oy
+358 40 530 2206
info@blissadventure.fi

Pyhä-Luoston moottorikelkkareitit

Pyhä-Luostolta löydät paljon eripituisia reittejä päiväretkiksi tuntureilla. Suurin osa reiteistä Pyhä-Luostolla ovat maksuttomia. Ainoana poikkeuksena on Huttujärven ura, joka kulkee Pyhä-Luoston kansallispuiston halki. Kyseiselle uralle on ostettava Metsähallituksen uralupa. Sen voi lunastaa Eraluvat.fipalvelusta tai Luontokeskus Naavasta Pyhältä. 

Suosituimmat reitit ovat:

Revontuliretti Luoston ja Pyhän ympäri 94-106 km

Pyhätunturin ja Luostotunturin ympäri kiertävän Revontulireitin pituus on n. 94 km. Reitille voi saada lisäpituutta kiertämällä Orresokan, jolloin matkaa koko pituus on 106 km. Reitin varrella on kaksi tulipaikkaa Poisionpalon laavu ja Siurunsuun kota. Kelkkareitin varrelta Pyhän ja Luoston välissä löytyy Pororavintola Kopara, joka on oiva levähdyspysäkki pitkällä ajomatkalla. Pyhän liikekeskuksella K-Market Pyhätunturissa on alueen ainoa tankkauspiste.

Luoston keskus - Pyhän keskus reitti 33 km

Luoston keskustasta reitti lähtee Punaketun vierestä tai Hartsuntien pihalta Ravintola Vaiskon edustalta. Reitti on yleensä eniten ajettu reitti Pyhä-Luostolla sillä paikalliset safaritalot Lapin Safarit Luosto ja Pyhäsafaris ajavat reitillä moottorikelkkasafarieita. Kelkkareitin varrelta Pyhän ja Luoston välissä löytyy Pororavintola Kopara, joka on oiva levähdyspysäkki pitkällä ajomatkalla. Koparassa palvelee Pororavintola Kopara, jossa sesonkeina tarjoillaan päivittäin porokeittoa. Ravintolasta voi myös ostaa lipun Poropuisto Koparan poropolulle, jossa pääsee ruokkimaan poroja. Pyhän päähän reitti päättyy Pyhän liikekeskukselle, josta löytyy alueen ainoa tankkauspiste. 

 

Moottorikelkkareittien ja urien kunnossapito

Moottorikelkkareittien ja urien kunnossapito Sodankylä, Pelkosenniemi, Kemijärvi:

Kunnostuksen tilanne latuseurantajärjestelmässä

Vihreä = alle 2vrk
Oranssi = alle 5vrk
Keltainen = alle 14vrk
Harmaa = yli 14vrk

Pinkki = Ei kunnossapitoa

Kunnossapidosta vastaavat kunnat ja yhteistyössä Pyhä-Luosto Vesi Oy

Ohjatut moottorikelkkasafarit Pyhä-Luostolla:

Safaris Luosto

Luoston erikoinen sähkökelkalla

Aktiviteetit
1.12.2024 - 30.3.2025
revontulisafari_aurorasafari_Luosto

Revontulisafari sähkökelkalla

Aktiviteetit
2.12.2024 - 28.3.2025
sahkokelkat_Luosto_LaplandSafaris.jpg

Kelkkasafari Ametistikaivokselle sähkökelkalla

Aktiviteetit
3.12.2024 - 28.3.2025