VisitLuosto_aarnilampi

Uimaranta Luostolla

Aarnilampeen uimaan Luostolla

Aarnilammen uimaranta sijaitsee noin 2,2 km Lapland Hotels Luostotunturista Pyhän suuntaan. Uimarannan vastapäätä kohoaa jylhänä Ukko-Luosto ja uimaranta on todella kaunis paikka nauttia kesäpäivästä perheen kanssa. Uimarannan löydät kääntymällä Ukko-Luostolle ja heti Aarnilammentielle. Rannalla ei ole kuin muutama paikka pysäköintiin, joten auton voi jättää myös Ukko-Luostontien varteen. 

Aarnilammen uimaranta on Sodankylän kunnan ylläpitämä uimapaikka, josta löytyy pukukopit, pieni laituri. Uimaveden tarkkailusta vastaa Sodankylän kunta ja Tunturi-Lapin Ympäristöterveydenhuolto. Aarnilampi on kirkasvetinen hiekkapohjainen lampi, joka syvenee nopeasti uintisyvyyteen. Kesäisin lammen rannoilla pesii joutsenpari, joka on tavattavissa lammella usein. Jätäthän linnuille pesimärauhan. 

Tunturitien toisesta päästä Pyhältä löytyy toinen uimaranta kirkasvetisen Pyhäjärven rannalta. Astelin uimaranta sopii hyvin lasten kanssa uimiseen ja siellä voit myös vuokrata SUP-lautoja, kanootteja, kayakkeja ja reppulauttoja sekä soutuveneen pelastusliiveillä.