pyhaluosto_ruska_experiencepyha

Syksy Luostolla

Tuntureiden väriloistoa ja Luoston lämpöä

Karu ja kaunis, villi mutta lempeä ja ikuinen, silti tässä hetkessä elävä Luosto tarjoaa paljon koettavaa myös lumettomaan aikaan.

Pyha Luosto tunturijono ruskassa

Puhdas luonto kutsuu nauttimaan ja aistimaan yhdessä

Pyhä-Luoston tarjoaa lämpöä ja unohtumattomia kokemuksia ruska-aikaan. Paras ruska sijoittuu syyskuun puolen välin tienoille. Syyskuussa nautitaan Lapin luonnon parhaista antimista marjoista ja sienistä. Alueemme kasvit ja sienet kasvavat puhtaassa luonnossa, joka on tunnetusti violetin jalokiven eli ametistin kotiseutua. Pyhä-Luoston alueen ravintolat käyttävät raaka-aineinaan paikallisia lihoja, kaloja, marjoja ja sieniä. Niistä loihditaan upeita annoksia juuria kunnioittaen. Alueemme vastuullisuuteen kuuluu ympäristön ja luonnon kunnioittaminen sekä säilyttäminen tuleville sukupolville. 

Vinkkinä Pyhä-Luostolla liikkuville. Ota aikaa ja nauti mustikoita, puolukoita, samalla kun käyt patikoimassa ametistikaivoksella tai maastopyöräilemässä kansallispuistossa. 

marjastus Pyhä-Luosto

Lampivaaran ametistikaivos ja maailman ainoa shamaanikivi esiintymä

Lampivaaran ametistikaivos on maailman ainoa jalokivikaivos, joka toivottaa vierailijat tervetulleeksi ja kaivoskierroksella pääset kuulemaan alueen geologisesta historiasta ja kaivamaan oman onnen ametistin. 

Ametistikaivos Luosto Lampivaara

Kaksi tunturia, yhden hinnalla

Tunturijonon toisessa päässä kohoaa Pyhätunturi tai oikeastaan Kultakero, joka tunnetaan syvistä kuruista. Pyhätunturi tarjoaa ruskalla lomalaisille elämyksiä maisemahissillä tunturin huipulla vesiaktiviteetteihin Pyhäjärvellä ja Pyhäjoella jännittäviä seikkailuja Pyhäkurun seikkailupuistossa

 

Saunahetki, jossa ajantaju katoaa

Mikäpä olisi parempaa kuin lämpöiset löylyt, joiden jälkeen voi pulahtaa virkistävään lampeen oli sitten aurinkoinen kesäpäivä tai syksyisenä iltana? Luoston Karu Lodgessa se on mahdollista. 

Karu_Lodge_sauna_avanto
Jaakkolan porotila

Tutustu Jaakkolan porotilaan vierailulla ja pääsevät kuulemaan tilan vaiherikkaasta historiasta, poron sielunelämästä ja poronhoidosta sekä ihastelemaan hurmaavia sarvipäitä. Vierailut on varattava ennakkoon.

 

Jaakkola_Reindeer_Farm
Ukko-Luoston huiputus

Ukko-Luoston näköalatasanne palkitsee tunturiin kiipeävän huikeilla näköaloilla. Reitti huippua kohti alkaa Luoston portilta aivan Luoston rinteiden läheisyydestä. Reitin voi valita kuljettavaksi Ukko-Luoston portaiden (575rappusta) kautta tai Tikkalaavun kautta. Reitin varrelta löytyvät Luoston sääasema, palovartijanmaja ja Ukko-Luoston maisematupa jossa on avoin Pohjoisen taivaan valoilmiöiden näyttely. 

ukko-luoston_portaat_syksy
Maastopyöräily

Pyhä-Luoston kansallispuistossa voi sulan maan aikana pyöräillä lähes sadalla kilometrillä merkittyjä reittejä. Niistä noin 40 reittikilometriä on erityisesti maastopyöräilyyn suunniteltua. Puiston ulkopuolinen matkailualue mukaan lukien alueella on maastopyöräilijälle sallittuja merkittyjä reittejä yli 170 kilometriä.

Maastopyöraily_pyhaluosto
Ukko-Luoston maisematupa

Tuvasta oleva Tunturin valomaisemat näyttely tutustuttaa tunturin eri vuodenaikoihin  sekä Ukko-Luoston taivaan valoilmiöihin. Näyttelyssä pääset perehtymään mm. tähtitaivaaseen, revontuliin ja niiden valokuvaukseen.

Ukko-Luoston maisematupa
Luosto Discgolf park

Luosto DiscGolfPark on 18-väyläinen AA1-luokan rata. Se tarjoaa vaihtelevia haasteita kokeneillekin harrastajille. Hiihtokeskusradoille tyypilliseen tapaan koko kierroksen heittämällä pääsee kiipeämään tunturissa ylös ja alas, joten luvassa on myös kuntoilua. Jos et halua kiertää koko 2-3 tunnin kierrosta, tarjolla on myös tunnin mittainen Luoston lenkki, joka soveltuu erinomaisesti myös lapsiperheille.

fisbeegolf_open_pyhaluosto
Tapahtumat Luostolla

Luostolla luvassa syksyn pimenevinä iltoina tähti artisteja, karaokea ja stand up komiikkaa Lapland Hotels Luostotunturissa. 

VisitPyhaLuosto_luosto
Ametistikylpylä

Puhlahda aktiivisen päivän jälkeen Lapland Hotels Luostotunturin rentouttaviin poreisiin. 

LaplandHotelsLuostotunturi_ametistikylpylä